Het zál vaders een zorg zijn

Persbericht

Mannenbeleid in het vizier van Emancipatiezaken

Gaat het emancipatiebeleid een reuzenzwaai maken, en zich niet meer uitsluitend om achterstanden van vrouwen bekommeren, maar ook om achterstanden van mannen ?

Het lijkt of Minister de Geus van Sociale Zaken en werkgelegenheid weinig andere mogelijkheden heeft want dit is één van de opvallendste resultaten van een half jaar discussiëren met duizenden mensen onder de paraplu van zijn eigen ministerie. Onder de titel 'Mannen Worden er Beter van. En vrouwen ook', verzamelde het ministerie onder andere via internet 'nieuwe ideeën voor het emancipatie beleid'.

Enkele van de meest opvallende aanbevelingen voor nieuw emancipatiebeleid zijn:

- Aanstellen van een coördinator mannenbeleid bij de Directie Coördinatie Emancipatiebeleid (zoals dat nu al in tal van andere landen is gerealiseerd of overwogen).
- Oprichten van een expertisecentrum mannenzaken
- Onderzoeken van de mogelijkheid om opvang te creëren voor mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld
- Het slechten van de juridische en andere ongelijkheden en onevenwichtigheden die het vaders
onmogelijk maken voor hun kinderen te zorgen.

Tijdens de campagne bleken deze nieuwe ideeën onder het discussierende publiek zoveel enthousiasme op te wekken dat besloten werd tot de oprichting van een aparte Denktank M/V waarbinnen extra aandacht wordt gegeven aan de achterstanden van mannen op bepaalde gebieden. Of deze Denktank ook na de campagne kan blijven bestaan is nog onzeker.

Het lijkt ons voor de hand te liggen om in ieder geval dit vernieuwende onderdeel van de campagne niet te laten ophouden bij het eind van de campagne. De Denktank organiseerde tot nu toe intrigerende discussies met beleidsfunctionarissen bij de politie en met kamerleden.

Aanstaande donderdag krijgt Minister de Geus in het Haagse Museon deze nieuwe ideeën voor een nieuw emancipatiebeleid in boekvorm overhandigd. U ontvangt het programma van het ministerie zelf.

Bijgaand treft u een deel van de aanbevelingen van de campagne "Mannen worden er beter van. En vrouwen ook" aan. Omdat het ministerie de complete aanbevelingen donderdag in gedrukte vorm inclusief een uitgebreide inleiding zal aanbieden ligt er tot donderdag 16 uur een embargo op deze teksten. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de internetpagina http://www.papa.nl.nu/mannen

Met vriendelijke groet
Hoogachtend

Namens Denktank m/v (presidium)

Wim Koeslag trekker discussie directie emancipatiezaken
Theo Richel journalist
Joep Zander pedagoog
Nique van Overbeek trekker discussie directie emancipatiezaken

Verdere inlichtingen 0570-621784 of 011-3330030
l


home site het zál vaders een zorg zijn inhoud colofon tips & citaat mail links site zoekmachine en surftips dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier rechterlijke macht
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/ontvoeringen.html : zie ook de andere pagina's