Het zál vaders een zorg zijn; klik hier voor home en inhoudsopgave In naam van de vader
Zondag 12-02-2006 de documentaire op Canvas over de vaderbeweging. Achter de maskers van de vaderbeweging. De originele titel is: in nomini Patris. Een film van Myriam Tonelotto

De documentaire voegt tamelijk hatelijk commentaar toe aan, op zich heel redelijke, en redelijk verkondigde, standpunten vanuit de vaderbeweging. Daardoorheen loopt een "modern" roodkapjesprookje waarvan de moraal lijkt te moeten zijn dat de vaders van de vaderbeweging een soort wolf zijn en de moderne zorgvader ( wat natuurlijk helemaal niet perse wat anders is) de jager die de wolf een steen in zijn buik naait.De documentaire lijkt bijna een parodie op de in de jaren 80 gebruikelijke feministische manier van redeneren. Je kunt je afvragen wie dit nog serieus neemt. Redelijke feministen van het nieuwe millenium lopen niet zomaar achter onbewezen stellingen aan.

De hele documentaire is terug te zien op: deze f4j-site.

Een film van Fathers4Justice over zichzelf

Hieronder de aankondiging van het programma lichtpunt en het door mij gestuurde commentaar op een zg evaluatieformulier.

Aankondiging

Documentaire: "In naam van de vader - Achter de maskers van de vaderbeweging" (In nomini Patris)

In naam van de vader en onder het mom van gelijkberechtiging duiken een aantal reactionairen steeds meer op in onze journaals: superhelden Batman, Superman of Spiderman die hun rechten als vader opeisen. Maar waarvoor staan ze eigenlijk en wat willen ze echt? Hun extreme en gewelddadige acties lokken alvast heel wat reacties uit en de verontwaardiging van andere vaders is groot: niet in onze naam.
Aan de hand van een sprookje wordt de ontmaskering van de superhelden duidelijk doorheen de documentaire.

Regie: Myriam Tonelotto
productie: La Bascule
2004

Commentaar

Ik vind het ongehoord dat een vereniging (Lichtpunt VZW) die zich op humanistische waardes lijkt te beroepen zoiets bevooroordeelds uitzendt. Gezien uw aankondiging laat u zelfs geen enkele ruimte voor een beoordeling door de kijker zelf.
In dit formulier laat u overigens helemaal geen ruimte voor inhoudelijke kritiek op de journalistieke kwaliteit. Dat maakt des te meer dat ik moet concluderen dat u nergens voor open staat en slechts met een bevooroordeelde kijk de kijker uw gedachten wilt opdringen zonder dat die overigens met reële argumenten zijn omkleed.

Voor een goede analyse van de vaderbeweging kunt u terecht in het boek "Gemist vaderschap" van Joep Zander en Emiel Smulders.

 

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/maskers.html : zie ook de andere pagina's