site het zál vaders een zorg zijn

NUL..........; het meisje van NULDE

Een persoonlijk statement van Joep Zander

Toen ik in december 2001 door het Hart van Nederland gevraagd werd mijn commentaar te geven op de vraag waarom we niet zoveel hoorden van de vader van het meisje van NULDE wist ik helemaal niets over de vader. En niemand in Nederland eigenlijk. Maar het lag voor de hand om een vergelijking te maken met de zaak van Petertje Hoytinck (zie geschiedenis van omgangsrecht) jaren geleden in Alkmaar. Daar werd een vader die voortdurend pogingen deed te melden dat er iets mis was in het z.g stiefgezin van zijn zoon afgescheept door de Raad voor de Kinderbescherming. Tot het kind werd vermoord. Door de stiefvader.

Ik vertelde dus voor de camera van Het Hart dat als de vader iets te berde had willen brengen hij daartoe geen enkele kans had gekregen. Dat vaders in het algemeen niet worden beschouwd als serieuze opvoeders, ook niet als de moeder volledig disfunctioneert.Ik dacht hierbij nog even aan de zaak Spronsen waar een uitstekend functionerende vader minder werd bevonden dan een kindertehuis.

Vlak daarna kwam de vader boven water. Het overlevende zusje van Rowena ( het meisje van Nulde), Rochelle bleefde daarna het jaar van haar leven. In plaats van gewoon bij haar vader ondergebracht te worden werd ze door de luitjes van kinderbescherming en jeugdzorg in van pleeggezin naar pleeggezin naar internaat gesleept.

Ik ben er verder niet bij betrokken geweest. SOS-Papa en diverse anderen namen gelukkig de honneurs waar.

Nu januari 2003 lees ik nog eens het hele dossier over deze zaak door op een andere goed geinformeerde website. En kom tot de conclusie dat me een ding in het afgelopen jaar niet is opgevallen. Ook in deze zaak blijkt de vader aktief te zijn opgetreden toen het nog niet te laat was. Echter deze keer volstond de kinderbescherming niet met afhouden maar heeft ze zelfs Rowena met politiedwang van de vader naar de moeder overgebracht. Deze wetenswaardigheid heeft echter in de media geen of haast geen aandacht gehad.

Sinds de zaak Hoytinck is er dus niets veranderd, of wel ja ten negatieve. De bv Familierecht draagt zware medeschuld aan de moord op Rowena en de psychische moord op Rochelle. Dit laatste waarschijnlijk om het eerste te verbergen.

Joep Zander; pedagoog en publicist

In zijn boek Gemist Vaderschap gaat Joep dieper in op deze kant van het buitensluiten van vaders. Daarin komen ook nieuwe zaken aan de orde en een interview met een vader in een vergelijkbare situiatie.

 

site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tips & citaat- mail- links dossier stalking dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/rikkers.html : zie ook de andere pagina's