Het zál vaders een zorg zijn; klik hier voor home en inhoudsopgave "die jeugdzorger zouden ze aan de hoogste boom moeten opknopen"


meer achtergrond over de akties van Van Ruth
Openbare zitting van Mr. J. van Ruth, die op aangifte van “bedreiging” door Jeugdzorg nu “voor moet komen” voor de politierechter van de Rechtbank Den Bosch.
Mr. Van Ruth heeft aangekondigd een Fathers-4-Justice T-shirt te willen dragen bij deze gelegenheid.

Korte toelichting van de voorgeschiedenis:

De Eindhovense advocaat Mr. J van Ruth moet zich voor de politierechter verantwoorden over zijn uitlatingen over de falende jeugdzorg (die jeugdzorger zouden ze aan de hoogste boom moeten opknopen was zijn mening na evident falen van deze jeugdzorger). Zie krantenartikel hieronder uit het Eindhovens Dagblad.

Advocaat verklaart oorlog aan Bureau Jeugdzorg

Eindhovens Dagblad - Regio - Eindhoven Stad - door Piet Snijders. woensdag 12 september 2007 | 10:14
http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/1870987/Advocaat-verklaart-oorlog-aan-Bureau-Jeugdzorg.ece

EINDHOVEN - De Eindhovense advocatenpraktijk Familie- en Jeugdrecht heeft de oorlog verklaard aan het Bureau Jeugdzorg in Eindhoven. Mr. J. van Ruth van het advocatenkantoor kondigde gisteren een kort geding aan, waarmee hij wil voorkomen dat twee uit huis geplaatste kinderen niet terug kunnen naar hun vader.

In een heel ander geval gaat Van Ruth vrijdag aangifte doen tegen een gezinsvoogd van Bureau Jeugdzorg wegens kindermishandeling.

Mr. van Ruth behartigt de juridische belangen van diverse mensen die in de clinch liggen met Bureau Jeugdzorg. Hij zegt de afgelopen jaren bij die instelling tegen allerlei 'verbijsterende zaken' aangelopen te zijn. "Ik heb ernstige klachten over individuele gezinsvoogden, maar ook klachten over het instituut zelf", aldus Van Ruth.

Dat laatste is aan de orde bij het aangekondigde kort geding. Volgens mr. Van Ruth wil Jeugdzorg komende week tegen twee uit huis geplaatste kinderen vertellen dat ze niet meer terug kunnen naar hun vader, terwijl een onafhankelijke deskundige heeft gerapporteerd dat de vader 'voldoende pedagogische kwaliteiten' heeft om weer voor de kinderen te zorgen. "Jeugdzorg legt dat advies - nota bene aangevraagd door de instelling zelf - gewoon naast zich neer. Ik vind dat niet kunnen'', zegt Van Ruth.

In de andere kwestie riep de advocaat zaterdag jl. per advertentie in deze krant mensen, die problemen hebben met een met naam en toenaam genoemde jeugdhulpverlener, op om zich bij hem te melden. "Ik ga deze gezinsvoogd aangeven wegens kindermishandeling omdat hij willens en wetens medische voedingsvoorschriften heeft achtergehouden voor een éénjarig kind met een allergie. Ik vind hem zo onbekwaam, dat hij volgens mij voor het leven uit de gezinsvoogdij moet worden gezet.''

De acties van mr. Van Ruth hebben bij Jeugdzorg geleid tot heftige tegenacties. Tegen de advocaat is eerder deze week een aangifte gedaan wegens bedreiging. Van Ruth daarover: "Ik heb tegen die gezinsvoogd gezegd dat ik hem aan de hoogste boom van Nederland zal opknopen. De man wist niet dat dat een staande uitdrukking was. Om dat te onderstrepen heb ik hem in tweede instantie gemeld dat hij van mij fysiek niets te vrezen heeft. Niettemin heeft hij aangifte gedaan en heeft Jeugdzorg intussen ook een klacht over mij gedeponeerd bij de deken van de Orde voor Advocaten. Mijn aangifte tegen de gezinsvoogd staat los van een en ander. Die zou ik toch wel hebben ingediend.''

Een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg laat desgevraagd weten uit privacy-overwegingen niet inhoudelijk op de kwesties te willen reageren. Zij bevestigt dat Jeugdzorg bij de Orde van Advocaten een klacht heeft ingediend.

Advocaat met gespierd taalgebruik op zijn beurt aangeklaagd wegens bedreiging.


site-zoekmachine home en inhoudsopgave site het zál vaders een zorg zijn colofon- tip&citaat- contact- link2 dossier:vaders;daders? dossier beeld en geluid; klik voor index dossier repressie familierecht; klik voor index dossier ouderverstoting dossier kinderbescherming dossier wetenschap en vaderschap dossier rechterlijke macht dossier feminismekritiek
Last Updated http://vaderseenzorg.nl/ruth.html : zie ook de andere pagina's